'Als een andere ploeg me wil hebben, kunnen we altijd praten'

'Als een andere ploeg me wil hebben, kunnen we altijd praten'
'Als een andere ploeg me wil hebben, kunnen we altijd praten' © Omroep Zeeland
Antwan Tolhoek
Antwan Tolhoek © Roompot Oranje Peloton

Het klikt wel

Tolhoek (22) verblijft nu - op eigen initiatief - in het Italiaanse Livigno waar hij op hoogte traint. Dat deed hij de afgelopen dagen met Tinkoff-Saxo, de World Tour-ploeg waar hij vorig jaar al stage liep. "Ik heb zelf contact gezocht en het was prima. Het klikt wel."
ITEM Tolhoek bereidt zich voor op naseizoen
Harder naar boven
De stage met Tinkoff-Saxo is inmiddels afgelopen. Nu traint hij in Italië samen met Lieuwe Westra, wielrenner bij Astana Pro Team. "Vandaag hebben we mooi rondje met daarin de beklimming van de Stelvio gedaan. Vorig jaar zat ik hier ook. Ik heb stappen gemaakt. Ik rij harder naar boven." 

Stap hoger

Tolhoek is eerstejaars prof. Hij wil in de toekomst een grote ronde rijden zoals de Tour, de Vuelta of de Giro. Tolhoek heeft nog een contract bij Roompot Oranje Peloton tot en met 2017. "Ik zit goed bij Roompot, maar als ik een stap hoger kan, wil ik dat doen. Maar tot op heden is er nog niks uitgekomen."
Ronde van Burgos
Eind juli keert Tolhoek weer terug naar Nederland. Eerst rijdt hij enkele profcriteriums (oa Chaam). Daarna vertrekt hij naar Spanje om de Ronde van Burgos te rijden.