'Sluiting 't Kaaike is je reinste kolder'

'Sluiting 't Kaaike is je reinste kolder'
'Sluiting 't Kaaike is je reinste kolder' © OZ
© onderwijsgroep Perspecto
Zuiddorpe

Niet te spreken

ZUIDDORPE - Een aantal inwoners van het dorp in Zeeuws-Vlaanderen is niet te spreken over de plannen van de gemeente. "Dan zouden we de activiteiten die nu in het dorpshuis op het Dorpsplein worden gehouden, moeten verhuizen naar de voormalige Canisiusschool en de lege sporthal", zegt Van Hoecke. Om aan te geven dat ze het niet accepteren, zijn handtekeningen opgehaald. Ruim 150 mensen hebben getekend tegen de plannen.
September
Inwoners willen in september inspreken tegen het plan om het dorpshuis op te doeken en elders onder te brengen. "Het is niet te doen om het dorpsleven uit het hart van Zuiddorpe te halen. Koersbal, kaarten en bingo spelen, maar ook de bijeenkomsten van de twee ouderenbonden worden daar gehouden. In Zuiddorpe spelen het dagelijks leven en de jaarlijkse evenementen zich af op het dorpsplein. Dat verandert allemaal als we naar de oude school moeten verhuizen", besluit Roger van Hoecke.

Leefbaarheid

Niet alleen de inwoners roeren zich over het plan. Ook Charles ten Hengel van D66 mengt zich in de discussie. Ten Hengel is maandag op ronde geweest met vier Zuiddorpenaren die zich zorgen maken over de plannen van de gemeente. Volgens Ten Hengel zou de school gesloopt moeten worden, dan kunnen daar nieuwe woningen worden gebouwd. Dat bevordert de leefbaarheid en kan het dorpshuis blijven waar die nu is.