Zomer in Zeeland: hitte, smog en ijsjes in het ziekenhuis

Drukte op wegen

OOST-SOUBURG - Dinsdagmorgen was het druk op weg naar de Zeeuwse kust. Op de A58 bij Rilland werd het verkeer gehinderd door een geschaarde vrachtwagen. Ook op de N57 en de N59 kreeg het verkeer te maken met oponthoud.

— Weginspecteur Wilco (@WIS_Wilco)
">
Strand
Veel van de automobilisten waren onderweg naar een plekje op het Zeeuwse strand. In de loop van de dag raakten de stranden voller, zoals hier in Zoutelande.
Drukte op het strand van Zoutelande
Drukte op het strand van Zoutelande © Anne-Marie van Iersel | Verzeeuwigd
Foto: Anne-Marie van Iersel

IJsjes in het ziekenhuis

Alle patiënten in de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes zijn getrakteerd op een ijsje. De raketten zijn uitgedeeld omdat het warmte nóg belangrijker dan gewoonlijk is om genoeg vocht binnen te krijgen.

— Heiko Strietman (@mediawoord)
">

Bruggen dicht
Door de hitte bleef de draaibrug van Oost-Souburg dinsdagmiddag open staan. Fietsers en wandelaars moesten door de storing een omweg maken om het Kanaal door Walcheren over te steken. Ook de Bruggediepsluis op de Oesterdam wilde door de warmte een tijd niet sluiten.

— Mirjam van Wouwe (@MirjamvanWouwe)
">
Smog
Weerman Jos Broeke verwacht voor woensdag 'matige smog'. Dat betekent dat er per kubieke meter lucht 180 microgram ozon wordt gemeten. De hoogste concentratie zal aan het eind van de middag worden bereikt.
Jos over zomersmog

Kermis Vlissingen

Voor veel mensen was het vanmiddag te warm om over de kermis in Vlissingen te lopen.
Veel mensen vonden het dinsdagmiddag te warm voor een bezoek aan de kermis
Veel mensen vonden het dinsdagmiddag te warm voor een bezoek aan de kermis © Adri van Bakel | Verzeeuwigd
Foto: Adri van Bakel
Zebra?
Goed kijken! Dit zijn geen zebra's, maar paarden. De dekens met zebraprint beschermen de paarden op deze warme dagen tegen de vliegen.
Paarden in Zoutelande
Paarden in Zoutelande © Anne-Marie van Iersel | Verzeeuwigd

Watergevecht

Om met 30 graden naar school te gaan was voor de leerlingen van basisschool de Wissel geen straf vandaag. Er werd een watergevecht gehouden om het hoofd koel te houden.