Succesje voor buren skatebaan

Succesje voor buren skatebaan
Succesje voor buren skatebaan © OZ
© OZ
MIDDELBURG - Geluidsoverlast
Omwonenden klagen al vanaf 2009 over geluidsoverlast door gebruikers. Middelburg heeft nu twaalf weken de tijd om te reageren op deze uitspraak van de bestuursrechter.
Hoge Raad
Bij de eerste rechtszaak in 2011 kreeg de gemeente nog gelijk. De omwonenden gingen onder leiding van advocaat Rinie Moeliker in hoger beroep. Drie jaar later oordeelde de Hoge Raad dat de gemeente Middelburg beter moest onderbouwen waarom de geluidshinder acceptabel zou zijn voor omwonenden.

Bijgesteld

Middelburg kwam daarop met een akoestisch rapport waarin staat dat de geluidsoverlast binnen de perken blijft. Maar volgens Moeliker is dat rapport nergens op gebaseerd. Er waren geen nieuwe berekeningen gemaakt; alleen de schattingen van het aantal skaters was naar beneden bijgesteld, zegt de advocaat.

Realistischer

Dat werd dan weer ontkend door de gemeente. Die stelt dat de eerdere aannames te hoog waren geweest en dat uit tellingen blijkt dat de nieuwe cijfers realistischer zijn. Hiermee stelt de gemeente te hebben voldaan aan de eis van de Hoge Raad om het beleid te onderbouwen.

Reageren

De uitspraak van dinsdag betekent dat de bal weer bij Middelburg ligt. Uiterlijk 6 oktober moet de gemeente hebben gereageerd op de uitspraak van vandaag. Als dat besluit inhoudt dat de skatebaan in gebruik mag blijven, gaan de omwonenden opnieuw in beroep.