Zeeland wordt wakker: Bruggen, skatebaan en Spelen

Zeeland wordt wakker: Bruggen, skatebaan en Spelen
Zeeland wordt wakker: Bruggen, skatebaan en Spelen © OZ
© OZ

Bruggen

OOST-SOUBURG - De hitte speelde bruggen in Zeeland dinsdag parten. De draaibrug bij Oost-Souburg kon niet meer dicht en ook op de Oesterdam wilde de brug niet meer sluiten vanwege de warmte. Daardoor was er geen verkeer mogelijk over de Oesterdam.
© OZ

Skatebaan

De gemeente Middelburg is vandaag voor de tweede keer in het ongelijk gesteld over skatebaan Meker. Daarmee is een nieuwe stap gezet in het juridische steekspel over deze skatebaan in de wijk Veerse Poort. Omwonenden klagen al vanaf 2009 over geluidsoverlast door gebruikers. Middelburg heeft nu twaalf weken de tijd om te reageren op deze uitspraak van de bestuursrechter.
In beslag genomen drugs
In beslag genomen drugs © OZ

Spelen

Een Zeeuws tintje voor het Holland Heineken House: Racoon vliegt naar Rio om er op te treden tijdens de Olympische Spelen. Wanneer de Goese formatie precies optreedt in Brazilië is nog onbekend.
Het kasteeltje in Baarland is te koop voor 1,4 miljoen euro
Het kasteeltje in Baarland is te koop voor 1,4 miljoen euro © OZ

Kasteel

Altijd al een kasteeltje in Zeeland willen kopen? Slot Baarland staat al een tijdje te koop. De eigenaren willen het slot inruilen voor een huis in Middelburg. Ze voelen dat het onderhoud steeds zwaarder op hun schouders drukt. Kopers moeten wel gevoel voor geschiedenis hebben. En net als de huidige eigenaren de tuin regelmatig openstellen voor publiek en voor bruidjes.
Weer
Ook vandaag wordt een hete dag met eerst volop zon. De temperatuur loopt al snel op en vanmiddag is het rond of iets boven de tropische 30 graden. Later vanmiddag en vanavond wordt het wat minder warm, wanneer de matige wind gaat draaien van zuidoost naar zuidwest. Ook komen wat wolken opzetten, maar waarschijnlijk blijft het in onze provincie droog. 
Er volgt weer een warme nacht, met minimumtemperaturen rond 18 graden. Morgen zitten we in minder warme lucht, het wordt rond 24 graden. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. Er staat een matige westelijke wind.