Beroepen om bij weg te smelten (video)

Beroepen om bij weg te smelten (video)
Beroepen om bij weg te smelten (video)
beroepen hitte online onkruidverdelger
OOST-SOUBURG - Machine van 400 graden
Onkruidbestrijder Robin Hakkert rijdt op een machine die met 400 graden het onkruid verdelgt. De schroeibak geeft enorm veel warmte af. "Ik smelt hier gewoon weg." Noodgedwongen stapt hij af en toe af om even de schaduw op te zoeken. Tot de namiddag rijdt hij door. "Het zal toch af moeten."
© oz

Frituur

Frietbakker Arjen Brouwer staat ook vandaag de hele dag en avond boven de frituur. Bij de frietzaak onderaan de Westkapelse zeedijk is het topdrukte in het toeristen seizoen. De ventilator staat aan, maar warm is het wel. "Ach, ik was gisteren op het strand en dat was pas warm", zegt hij, "En hier kan ik een ijsje pakken wanneer ik wil." 
beroepen hitte - online dakdekkers

Stofwolken

Op de bouwplaats in de rode buurt in Vlissingen zijn de dakdekkers ook bij tropische temperaturen aan het werk. het zweet gutst de mannen langs het gezicht. "Het is erg heet, maar ja, het is zoals het is", zegt Richard Brunsveld. Hij zaagt de dakpannen op maat en staat in de zengende hitte in een grote stofwolk. "Een hoop water drinken en af en toe in de schaduw gaan staan." 
Vroeger stoppen
Voorman van de dakdekkers Leo Nelis zegt vandaag wel eerder te gaan stoppen. "Om een uur of twee, drie. En dan duiken we eerst het Veerse Meer in."