'Met pijn in mijn hart heb ik het familiebedrijf verkocht' (video)

'Met pijn in mijn hart heb ik het familiebedrijf verkocht' (video)
'Met pijn in mijn hart heb ik het familiebedrijf verkocht' (video) © Omroep Zeeland
Leo Lemsom ruilt familiebedrijf in voor Bed & Breakfast
Leo Lemsom ruilt familiebedrijf in voor Bed & Breakfast © Omroep Zeeland

Trouw

RENESSE - Zeeland staat bekend om de grote hoeveelheid aan familiebedrijven. In ruim tachtig procent van de Zeeuwse midden- en kleinbedrijven stroomt familiebloed. Dat is meer dan in andere provincies. Dat komt ook omdat Zeeuwse ondernemers trouw zijn aan familiebedrijven en ze willen graag dat ze blijven voortbestaan.

Aan het hart

Een gewaagde keuze dus om een familiebedrijf te verkopen. Het ging Leo Lemson dan ook aan het hart, maar de werkdruk in het aannemersbedrijf werd hem te hoog.
Leo Lemsom internet 1

Vader

Het aannemersbedrijf heeft ruim negentig jaar bestaan. Het was een moeilijk besluit, maar ook vader Sjaak Lemsom staat achter het besluit van zijn zoon.
Leo Lemsom internet 2

Herinneringen

Toch hebben vader en zoon niet helemaal afscheid genomen van het het aannemersbedrijf. In het huidige pand is Leo een Bed & Breakfast begonnen. De zaak staat vol met meubels die gemaakt zijn van materialen uit het oude bedrijf.
Extra B
Leo heeft een extra B aan zijn B&B toegevoegd. De overnachtingsplek is namelijk speciaal ingericht voor fietsers (bikers). Maar ook niet-fietsers kunnen er overnachten.
Leo Lemsom internet 3