Acties tegen azc in 's-Gravenpolder gaan door (video)

Acties tegen azc in 's-Gravenpolder gaan door (video)
Acties tegen azc in 's-Gravenpolder gaan door (video) © OZ
AZC 's-Gravenpolder

Doorgaan

BORSELE - Varkenskoppenbedreigingen van raadsleden, auto's die worden bekogeld met eieren. Je zou denken dat de dorpen 's-Gravenpolder en 's-Heer Abtskerke wel even aan rust toe zijn. Maar Albert de Jonge, voorzitter van de Dorpsraad van 's-Heer Abtskerke, heeft deze week nog een brief gestuurd aan burgemeester Gelok van Borsele met een uitnodiging voor een gesprek.

Ondemocratisch

Het wantrouwen zit maar net onder de oppervlakte. De Jonge: "We hebben nog steeds frisse moed. Wij zijn bang dat de gemeente achter de schermen gewoon doorgaat en daarom gaan wij ook door." De voorzitter is niet pertinent tegen asielzoekers. "Opvang is nodig en er moet wat gebeuren, maar niet hier en niet op de ondemocratische manier van de gemeente Borsele", aldus De Jonge.
bord tegen azc in gemeente Borsele
bord tegen azc in gemeente Borsele © OZ

Voorstander

Teuni Elenbaas is voor de komst van een asielzoekerscentrum. Zij is niet blij met de beslissing tot uitstel die de raad vorige week nam. Hoewel burgemeester Gelok voor de camera van Omroep Zeeland heeft aangegeven dat uitstel geen afstel betekent, is Elenbaas daar toch beducht voor: "Ik begrijp het, want ik heb natuurlijk het nieuws gevolgd over het overschot aan opvangplaatsen. Maar ik vind het jammer." De voorstander verwacht heftiger verzet tegenstanders mocht eind dit jaar blijken dat uitstel toch niet leidt tot afstel.
Verslaggever Marcel Decraene sprak met Teuni Elenbaas:
Interview Teuni Elenbaar, voorstander azc