Voetballers van Hoek naar Lisse voor de penalty's

De voetballers van Hoek zijn in de bus gestapt voor een rit van ruim twee uur naar Lisse. Op het voetbalveld van FC Lisse volgt om 21.00 uur de ontknoping van de penaltysoap.

Spandoek bij vertrek uit Hoek (foto: Omroep Zeeland)

Ongeldig

De penaltysoap is een gevolg van de onreglementaire serie in de eerste ronde van het KNVB-toernooi op 20 september tussen de beide clubs. Lisse won deze penaltyserie, maar de uitslag werd door de KNVB ongeldig verklaard omdat de scheidsrechter bij het nemen van de penalty's voor het ABBA-principe koos.

Bij het ABBA-principe worden de strafschoppen niet (zoals gebruikelijk) om-en-om genomen. Team A begint, dan schiet Team B twee keer, en dan Team A weer twee keer, totdat de beslissing valt. Deze manier van nemen wordt door de UEFA regelmatig uitgetest, maar van een officiële aanpassing van de spelregels is nog geen sprake.

De rechter besliste uiteindelijk dat de KNVB terecht de beslissing had genomen om de strafschoppen overnieuw te laten nemen. Dat gebeurt vanavond in Lisse.

Naar Almelo

De winnaar van de penaltyserie mag op woensdag 25 oktober in de volgende ronde van het bekertoernooi opnemen tegen eredivisieclub Heracles Almelo.

Het verloop van de penaltyreeks is te volgen bij Omroep Zeeland.

Meer over dit onderwerp:
Hoek KNVB-beker Lisse strafschoppen penalty
Deel dit artikel:

Reageren