"De zeebaars brengt Zeeland geld" (video)

"De zeebaars brengt Zeeland geld" (video)
"De zeebaars brengt Zeeland geld" (video) © OZ
© OZ
COLIJNSPLAAT - Veel inkomsten 
Iedere sportvisser die hier op zeebaars komt vissen geeft geld uit aan verblijf, eten, koopt visgerei, huurt een bootje, tankt zijn auto vol, zo stelt Sportvisserij Zuid-West Nederland.  
Dat brengt veel inkomsten zegt woordvoerder Emiel Derks: 
zeebaarsW6
Totaalvangstverbod
Tot enkele jaren geleden zag het hier zwart van de zeebaars-vissers, maar dat is minder geworden. Want de vis laat zich minder zien in de Oosterschelde. Er zijn afgelopen jaren maatregelen genomen om de vis te beschermen. Zo mocht er minder op worden gevangen, ook door sportvissers. Maar nu dreigt er mogelijk vanaf 2017 een totaalvangstverbod. "Als dit de oplossing is en het geldt dan ook voor de beroepsvissers, dan moet het. We zien nou eenmaal dat het niet goed gaat met die vis en we willen er in de toekomst nog volop op kunnen vissen",  zegt Derks.
Vreemd
Of dat vangstverbod er komt wordt in december duidelijk, dan nemen de Europese visserij-ministers een besluit. De Producentenorganisatie Delta-Zuid, waar Zeeuwse beroepsvissers bij zijn aangesloten, zegt in een reactie zo'n vangstverbod "vreemd" te vinden. "Want vissers signaleren in de Noordzee en het Kanaal juist nog volop zeebaars", zegt de producentenorganisatie.