Help! We krijgen themastranden! (video)

Help! We krijgen themastranden! (video)
Help! We krijgen themastranden! (video) © OZ
Strand Cadzand
Strand Cadzand © OZ

Ieder zijn eigen strand

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse kustgemeenten willen de stranden de komende jaren verdelen in categorieën: familiestranden, sportstranden, wellnesstranden en jongerenstranden. 'Strandzonering' noemen de beleidsmakers het, omdat volgens hen de toerist vandaag de dag meer wil dan zomaar een strand om te zonnen.
Themastranden

Inzetten op kwaliteit

De gemeente Veere wil op de ingeslagen weg verder. Dat staat in het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied. Bij de verschillende themastranden wordt vooral ingezet op kwaliteit, bereikbaarheid en diversiteit.
Themastranden
Meer dan alleen gezinnetjes
In de strandnota van Sluis staat dat de gemeente met themastranden ook wil mikken op andere doelgroepen dan alleen gezinnen met kinderen. Bovendien wil Sluis graag dat meer toeristen ook buiten het hoogseizoen naar de Zeeuws-Vlaamse kust komen. Sluis heeft voor het gemak vakantiegangers onverdeeld in categorieën: 'traditionele empty nesters', 'vrijdenkende kosmopolieten', 'gezellige doorsnee-gezinnen', 'opwaartse mobiele achievers', 'onderzoekende professionals' en 'conservatieve kwaliteitszoekers'. Maar wat vindt de badgast er eigenlijk van?
Help! We krijgen themastranden!
Help! We krijgen themastranden! © OZ
Op een rijtje
Alle themastranden in de gemeente Veere op een rijtje: