"Het doet pijn om Zeeland te verlaten" (video)

"Het doet pijn om Zeeland te verlaten" (video)
"Het doet pijn om Zeeland te verlaten" (video) © OZ
Statenlid emigreert

Werk

HEINKENSZAND - Samen met haar gezin verhuist ze tijdelijk naar Amerika voor het werk van haar man. "Hij is mede-eigenaar van een bedrijf met meerdere vestigingen. In het voorjaar kreeg hij de vraag om de locatie daar een update te geven. We gaan niet voorgoed weg, maar wel voor langere tijd. Toch wilde ik het avontuur wel aan."

Politiek

Boerjan werd in maart 2015 geïnstalleerd als Statenlid. Ze was trots op haar nieuwe baan en begon vol enthousiasme. Ze praat met bevlogenheid en veel emotie over de politiek. "Politiek is saai, zeker als het om onderwerpen gaat die ver van de mensen staan. Maar als je kijkt naar infrastructuur en cultuur, dat raakt de mens en zeker de inwoner van Zeeland." 
Jolanda Boerjan in Provinciale Staten
Jolanda Boerjan in Provinciale Staten
Afscheid
De afgelopen weken is Boerjan bezig geweest met het inpakken van de spullen en afscheid nemen van iedereen. "Ik had liever een paar weken eerder al gegaan. Spullen inpakken en net doen alsof we op vakantie gaan." Afscheid nemen van Provinciale Staten was moeilijk: "Ik ben er nog maar anderhalf jaar. Je wilt je hard maken voor Zeeland, voor de mensen die gestemd hebben. Dat is het Zeeuwse dat in me zit. Ik ben geboren en getogen in Zeeland en het doet pijn om ook dit gebied te verlaten", vertelt ze met tranen in de ogen.