Geredde opvarende toch overleden

Geredde opvarende toch overleden
Geredde opvarende toch overleden © OZ
© Mario Rentmeester

Melding

HANSWEERT - Vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert kregen een prioriteit 1 melding. Het zou gaan om een zwemmer in problemen of een drenkeling op de Oosterschelde tussen Wemeldinge en Kattendijke. Het patrouillevaartuig RWS 75 van Rijkswaterstaat  bevond zich in de buurt van het incident en meldde zich al snel ter plaatste.

Gereanimeerd

Het bleek dat aan boord van een motorjacht een persoon was die gereanimeerd moest worden. Een bemanningslid en een AED Vanaf de RWS 75 werden een bemanningslid en een AED overgezet. De RWS 75 heeft Het motorjacht langszij genomen en koers gezet naar de dichtstbijzijnde haven in Wemeldinge.

Assistentie

Onderweg zijn twee KNRM opstappers aan boord gegaan om te assisteren bij de reanimatie. In Wemeldinge is de persoon overgedragen aan gereedstaand ambulancepersoneel. Helaas bleek alle hulp tevergeefs. Het slachtoffer kwam te overlijden.

Medeleven

Op de website van de KNRM betuigen de bemanning en plaatselijke commissie van reddingstation Hansweert haar medeleven aan de nabestaanden van het slachtoffer en wenst hen veel sterkte toe.
Foto: Mario Rentmeester