Zeeland wordt wakker: Brand, Corsica-effect en fietsen

Zeeland wordt wakker: Brand, Corsica-effect en fietsen
Zeeland wordt wakker: Brand, Corsica-effect en fietsen © OZ
Brandweer
Brandweer © oz
OOST-SOUBURG - Brand
Bij een transportbedrijf aan de Julianastraat in Heikant woedt op dit moment brand. Inmiddels zit er een gat in het dak. In het weiland naast de loods is asbest terechtgekomen.
Corsica-effect
Er moet een nieuw onderzoek naar de effecten van de Tour de France voor Zeeland. Deltapark Neeltje Jans wil een nieuw onderzoek naar de effecten van de Tour de France voor Zeeland. Bij de finish van de Tour in Zeeland vorig jaar in Zeeland werd gezegd dat het toeristen naar Zeeland zal trekken, het zogenaamde Corsica-effect. Beleidsmakers wijzen vaak naar het Franse eiland Corsica, waar de tour drie jaar geleden startte. Toen werd gezegd dat het op de lange termijn veel toeristen zou opleveren. Directeur Bert van de Hoef van het Deltapark Neeltje Jans vindt het een goed idee om die bewering nog eens moet onderzoeken.
BUL Corsica effect
bord tegen azc in 's-Gravenpolder
bord tegen azc in 's-Gravenpolder © OZ

AZC 's-Gravenpolder

De acties tegen een asielzoekerscentrum bij 's Gravenpolder en 's Heer Abtskerke gaan door, ondanks de zomervakantie en ondanks het besluit van de gemeenteraad om pas in december de knoop door te hakken over een azc. Toch zijn voorstanders bang dat tegenstanders nu denken dat het azc definitief niet doorgaat. Teuni Elenbaas is een van die voorstanders.
BUL AZC 's-Gravenpolder 1
Fietsers negeren verbod
Fietsers negeren verbod © OZ
Fietsen
In de Walstraat in Vlissingen, de winkelpromenade van de stad, geldt voor én na sluitingstijd van de winkels een fietsverbod. Coalitiepartij LPV is het niet eens met dat verbod. Als de winkels dicht zijn, kunnen fietsers volgens LPV-raadslid Wim Hirdes best door de straat fietsen.
BUL Fietsen na winkelsluiting

Weer

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden. Het blijft vandaag droog. De wind is zwak tot matig en komt uit noordwestelijke richting. Vlak aan zee wordt het 23 graden, in het zuid-oosten van Zeeuws-Vlaanderen kan de temperatuur oplopen tot 26 graden.