Tholen krijgt geen opvang voor asielzoekers (video)

Tholen krijgt geen opvang voor asielzoekers (video)
Tholen krijgt geen opvang voor asielzoekers (video) © Omroep Zeeland
persbijeenkomst vluchtelingenopvang Tholen

Gesprek

THOLEN - In een gesprek tussen de gemeente en het COA is de conclusie getrokken dat binnen de gemeente Tholen geen bestaande locatie beschikbaar is, zoals een leegstaand kantoorgebouw of school. De eventuele opvanglocatie zou dan ook vanaf de grond opgebouwd moeten worden, inclusief de infrastructuur. Het COA wil - vanwege de kosten - zoiets alleen doen als ze voor een periode van vijf jaar 300 tot 500 vluchtelingen kunnen opvangen. Tholen blijft bij het maximum van 200. 

Inwoners voorop

Volgens wethouder Frank Hommel staan de inwoners voorop bij het niet aanbieden van een locatie voor noodopvang. "Een kleine meerderheid van de inwoners heeft aangegeven vluchtelingen op te willen vangen, maar er zijn wel beperkingen aan het aantal en de duur van de opvang. We stellen de inwoners voorop en willen alleen een opvang waar voldoende draagvlak voor is."

— Gemeente Tholen (@Gemeente_Tholen)
">
Onderzoek
Eerder heeft de gemeente Tholen onderzocht hoe de inwoners denken over de opvang van vluchtelingen. Een kleine meerderheid (56 procent) gaf aan het eens te zijn met opvang, als de wachtlijst voor huurwoningen maar niet langer wordt. Volgens de gemeente is dat niet het geval omdat het zou gaan om noodopvang, en niet om vluchtelingen die in een woning worden ondergebracht
archief
archief © Omroep Zeeland
Bestuursakkoord
De Zeeuwse gemeenten hebben met het kabinet een bestuursakkoord gesloten om voor 2500 plaatsen te zorgen in noodopvang. 
ITEM vluchtelingen Tholen