Minderhoud gaat voor medaille in Rio (video)

Minderhoud gaat voor medaille in Rio (video)
Minderhoud gaat voor medaille in Rio (video) © OZ
Minderhoud Spelen
WESTKAPELLE - Goed team
Bij zijn eerste en tot nu toe enige deelname aan de Olympische Spelen won Minderhoud in 2008 een zilveren medaille met de Nederlandse ploeg. Ook nu denkt hij eremetaal te gaan winnen in teamverband. "We hebben een goed team met allemaal ruiters die onder druk kunnen presteren", zegt Minderhoud. Hij vormt de Nederlandse ploeg met Edward Gal, Diederik van Silfhout en Adelinde Cornelissen. 
Individueel
Individueel denkt Minderhoud met zijn Kür op muziek minder kans te maken op een topklassering. Dat is opvallend, omdat de website Infostrada (dat voor alle Olympische onderdelen vooraf de winnaar voorspelt) hem als topfavoriet ziet. "Die voorspelling moet je met een korreltje zout nemen", vindt Minderhoud. "Ik ben in die voorspelling waarschijnlijk favoriet, omdat ik de wereldbeker heb gewonnen. Maar dat was met een ander paard dat waar ik in Rio op rij en veel ruiters lieten de wereldbeker dit jaar lopen, omdat ze hun paarden wilden sparen voor Rio."
Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson
Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson © Omroep Zeeland
De Zandbooi
Minderhoud woont en werkt tegenwoordig in het Gelderse Oosterbeek, maar begon zijn carrière als 6-jarige bij manege De Zandbooi in Westkapelle. "Ik heb hier heel wat uren doorgebracht", weet Minderhoud nog. "Dit was een hele belangrijke plaats voor mij. Ik was hier heel vaak te vinden om paarden te verzorgen en vond het heerlijk om hier te rijden en over het strand te sjezen. Of ik toen al wist dat ik een topruiter zou worden? Daar was ik helemaal niet mee bezig. Ik wilde elke dag bij de paarden zijn. Dat vond ik het belangrijkste." Toen Minderhoud 18 was ging hij voor het eerst buiten de provincie met paarden aan de slag. Hij ging toen werken bij de stal van Anky van Grunsven.
Hans Peter Minderhoud gaat voor een medaille op de Olympische Spelen
Hans Peter Minderhoud gaat voor een medaille op de Olympische Spelen © OZ
10 augustus
Minderhoud komt vanaf woensdag 10 augustus in actie bij de spelen in Rio de Janeiro. Dan staat het eerste dressuuronderdeel op het programma. 

— HansPeterMinderhoud (@MinderhoudHP)
">