Direct maatregelen tegen drugsoverlast Vlissingen

Direct maatregelen tegen drugsoverlast Vlissingen
Direct maatregelen tegen drugsoverlast Vlissingen © OZ
De politie heeft bijna 2,5 kilo drugs in een huis in Vlissingen gevonden
De politie heeft bijna 2,5 kilo drugs in een huis in Vlissingen gevonden © Politie
ITEM drugsoverlast Vlissingen
VLISSINGEN - Woonoverlast
De elf fracties stellen in de motie dat bestrijding van extreme woonoverlast een hoge prioriteit moet hebben. Ook vinden ze dat de gemeente vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid moet optreden tegen structurele overlast. "Maar", vervolgen ze, "bewoners, ondernemers en omwonenden ervaren momenteel weinig of niets van dit beleid".
Meldpunt
Ook vindt de raad dat er een specifiek meldpunt moet komen voor de problemen in de Aagje Dekenstraat. De raad pleit ervoor om de aanbevelingen van buurtbewoner Emile Miedema in de plannen mee te nemen.
Hulpverleneners
Miedema was degene die begin deze maand opnieuw aandacht vroeg voor de al jaren durende overlast in de Aagje Dekenstraat. Volgens bewoners komt de zorg aan ouderen in gevaar omdat hulpverleners zich niet veilig voelen als ze bij mensen in de Aagje Dekenstraat moeten zijn. "De verpleegsters of verplegers die hier komen om oude hulpbehoevende mensen dagelijks te verzorgen, voelen zich niet meer veilig als ze langs een entree moeten waar lugubere mensen elkaar met messen bedreigen", schreef hij in een mail aan de politieke partijen in Vlissingen. "De verzorging van oudere en hulpbehoevende mensen komt in gevaar. Dit komt bovenop de klacht van ambulancemedewerkers, die in de problemen komen met hun ambulance die ze hier niet zomaar voor de deur kunnen laten staan."
Vechtpartijen
Volgens de bewoners wordt er op straat gedeald, alcohol genuttigd en is er sprake van wildplassen. "Bijvoorbeeld over de buitenstaande winkelwagentjes van Albert Heijn", schrijft een van de bewoners. "En vechtpartijen, luidkeels roepen en schreeuwen en gewapende vechtpartijen met messen, steekwapens en andere wapens."