Werknemers Damen weer aan de slag

Honderd werknemers van Damen Schelde Naval Shipbuilding mogen vandaag weer aan de slag. Er is geen asbest aangetroffen in de loods in Vlissingen-Oost. De uitslag bij jachtenbouwer Amels in Vlissingen wordt later verwacht.

(foto: Jacqueline Strobos)(foto: Jacqueline Strobos)

Daardoor kunnen de 150 werknemers van Amels vandaag nog niet aan het werk. De verwachting is dat in de loop van de dag de resultaten van het asbestonderzoek bekend worden gemaakt.

Bij jachtenbouwer Amels in Vlissingen en Damen Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen-Oost werden donderdagochtend 250 werknemers naar huis gestuurd. Bij de bedrijven is een mogelijk met asbest besmet straalmiddel gebruikt, vanwege dat middel zijn in heel Nederland al tientallen bedrijven stilgelegd.

Voorzorg
Het straalmiddel wordt gebruikt om verfresten, roest en vuil van een schip af te spuiten. Volgens voorlichter Arold de Vries van Damen Shipyards zijn uit voorzorg de werknemers naar huis gestuurd.

Volgens De Vries is het stilleggen van het werk 'heel vervelend' voor het productieproces, maar die verantwoordelijkheid komt volgens hem op de tweede plaats nu. "Onze eerste verantwoordelijkheid is nu de veiligheid", aldus Arold de Vries.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen Amels Vlissingen-Oost Damen
Deel dit artikel:

Reageren