Goes is meeuwen meer dan zat

Goes is meeuwen meer dan zat
Goes is meeuwen meer dan zat © Ron Buijtenhek
© OZ

Posters

GOES - Aan de horeca en de eetgelegenheden in Goes worden speciale posters verstrekt.  De meeuw is volgens de Flora- en Faunawet een beschermde diersoort. Hierdoor kan de gemeente beperkte maatregelen treffen.  

Roofvogels

Rond april volgend jaar zal, aan het begin van de broedperiode, als extra maatregel een valkenier met roofvogels worden ingezet. Deze methode, die de meeuw laat schrikken, voorkomt dat ze zich nestelen. Eerder was dit al succesvol in Goes-Oost. 

Afvalbakken

Voor dit moment vraagt de gemeente vraagt in eerste instantie gebruik te maken van de aanwezige afvalbakken en (ondergrondse) afvalcontainers. Deze containers dienen goed te worden afgesloten.
© oz
Voeren
Verder wordt opgeroepen de vogels niet te voeren. Te veel en ongeschikt voedsel is ook ongezond voor ze. Bovendien blijft vaak veel voer liggen, wat dus leidt tot overlast
Pinnen
Meeuwen broeden graag op grinddaken. Om het dak meeuw-onvriendelijk te maken kunnen pinnen geplaatst worden of netten worden gespannen. Planten op een dak weren ook meeuwen.
Lees ook: Borden tegen voeren van meeuwen in Vlissingen

Broedplaats
Winkeliers en inwoners die weten van een meeuwenbroedplaats worden opgeroepen dit aan de gemeente door te geven. Contactpersoon is Gert Goedegebuure, van de afdeling Openbare Ruimte.