Stem op de zondigste Zeeuw aller tijden

Stem op de zondigste Zeeuw aller tijden
Stem op de zondigste Zeeuw aller tijden © OZ
© OZ
VLISSINGEN - Zondaars
Het boek is de opvolger van de succesrijke verhalenbundel 'Zondig in Zeeland'. De historici Peter Sijnke en Peter van Druenen en journalist Peter de Jonge hebben de verhalen van 41 ’zondaars’ samengebracht in een bundel. Die wordt zaterdag 10 september gepresenteerd tijdens het festival Film By The Sea in Vlissingen.

Namen

In de bundel komen onder andere Volkert van der Graaf, Jan Nelissen, Tinkebell, maar ook Rob K. en Pamela B. voor. Uit de geschiedenis komen namen als Pieter Fek, David Henri Gallandat  en Johan de Knuyt naar voren.

Burgemeesters

Opvallend is de mogelijkheid op vier burgemeesters te stemmen, die zondigden met drank en declaraties. Genoemd worden Ron Barbé (oud-burgemeester Terneuzen), René Roep (oud-burgemeester Vlissingen), Willy Lockefeer (oud-burgemeester van Aardenburg) en Bert Spahr van der Hoek (oud-burgemeester Middelburg). Afzonderlijk kan ook op hen gestemd worden.

Donkere kant

'Zondige Zeeuwen' laat aan de hand van verhalen en afbeeldingen van 41 schelmen en schurken de donkere kant van de geschiedenis zien. Bekende, beruchte en minder bekende types passeren de revue. De auteurs gaan in op de achtergrond van hun daden. 

Facebook

Maar wie is de grootste zondaar aller tijden? Via de Facebook-pagina 'Zondige Zeeuwen' kunnen mensen stemmen.