Laatste schooldag, voor sommige scholen definitief

Laatste schooldag, voor sommige scholen definitief
Laatste schooldag, voor sommige scholen definitief © Omroep Zeeland
Basisschool Sirjansland

Lachen

SCHOUWEN-DUIVELAND - Schooldirecteur Jacco Folmer wil dat de kinderen met een goed gevoel terugkijken op hun tijd op de basisschool van Sirjansland. "Al heel de week hebben we verschillende activiteiten georganiseerd om het positief af te sluiten", legt hij uit. Zo bleven de bovenbouwkinderen een nachtje slapen in de school en werd er op de laatste dag een lach-coach ingevlogen om de kinderen met een glimlach op vakantie te sturen.
Lachende schoolkinderen
Lachende schoolkinderen © Omroep Zeeland
Dicht
De school zou nog een paar jaren open kunnen blijven, maar het schoolbestuur heeft besloten om in overleg met de ouders voortijdig te stoppen met de vestiging in Sirjansland. "Als een klas nog maar één leerling telt, wordt het steeds lastiger om kwaliteit te blijven bieden", legt de schooldirecteur uit. In het nieuwe schooljaar zouden er nog maar 18 leerlingen overblijven. Die leerlingen gaan nu naar scholen in naastgelegen dorpen. 
Trend
Al jaren sluiten dorpsscholen de deuren vanwege teruglopende leerlingenaantallen. In totaal sluiten vier Zeeuwse basisscholen dit schooljaar de deuren definitief. Een onlangs ontworpen wet moet het makkelijker maken om scholen van verschillende levensovertuigingen te laten fuseren, zodat kleine scholen mogelijk langer open kunnen blijven. Eerder becijferde de Onderwijsraad dat de komende jaren tientallen scholen zullen verdwijnen.