Asbest vrijgekomen bij uitslaande brand autobedrijf Vlissingen (video)

Asbest vrijgekomen bij uitslaande brand autobedrijf Vlissingen (video)
Asbest vrijgekomen bij uitslaande brand autobedrijf Vlissingen (video) © oz
Brand Gildeweg

Infonummer

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft een speciaal nummer geopend voor vragen met betrekking tot de brand bij het bedrijventerrein. Mensen kunnen met hun vragen terecht op nummer: 06-12961179.

Asbest

Bij de brand is asbest vrijgekomen. In welke vorm en hoeveel is nog niet bekend. Het asbest is onder meer op het dak van de Albert Heijn terecht gekomen. Ook op de parkeerplaats van de supermarkt ligt asbest. De brandweer heeft het personeel van Albert Heijn begeleid met het verlaten van het terrein. Voordat het personeel naar huis mocht, werden ze eerst ontsmet.
Politiewoordvoerder Alwin Don over brand Vlissingen
© oz
Wegen afgesloten
Vanwege de brand is de President Rooseveltlaan voorlopig afgesloten tussen de Industrieweg en de Nieuwe Vlissingseweg. Hier wordt eventuele aanwezigheid van asbesthoudende delen onderzocht. De Gildeweg blijft voorlopig ook afgesloten.

— Veiligheidsregio Zld (@VRZ)
">
Opgeschaald
De melding van een binnenbrand werd om 07.39 uur doorgegeven. Binnen een half uur werd opgeschaald naar een grote brand. De brandweer is toen met groot materieel uitgerukt. Kort voor 17.00 uur keerden alle eenheden terug naar de kazerne. In totaal zijn er vijf blusvoertuigen ingezet en diverse ondersteunende eenheden.

Opruimen

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het opruimen van de asbesthoudende deeltjes in het gebied rond de Gildeweg. De hoop is dat zondag de bedrijven weer open kunnen. Nadere informatie daarover via www.vlissingen.nl

Lees ook:
Bedrijven ernstig gedupeerd door brand