De ouderwetse strandtent is niet kapot te krijgen (video)

De ouderwetse strandtent is niet kapot te krijgen (video)
De ouderwetse strandtent is niet kapot te krijgen (video)
trends strandpaviljoen i2
BIGGEKERKE - Geen paviljoen maar tent
Adri Herwegh heeft samen met zijn familie twee strandtenten op het strand van Biggekerke. Hij zweert nog bij de oude formule en voelt zich gesterkt door zijn klandizie, die jaar in jaar uit bij hem terugkomt en bezweert de inrichting te laten zoals die is. Hij wuift ook de naam paviljoen weg: 'Dit is een strandtent, niets meer en niets minder.' Herwegh draait alleen van maart tot oktober. 
Weg met plastic stoelen
Over het algemeen heeft het strandpaviljoen door de jaren heen een ware transformatie ondergaan. Van simpele pleisterplaats voor strandgangers, met plastic tafels en stoeltjes tot fraai vormgegeven, duurzaam gebouw waar de friet niet meer regeert, maar tapasplankjes en Asian fusion eten.

Zitzakken en schommelbanken

In de toekomst zal de nadruk nog meer op strandbeleving komen te liggen. zien we steeds meer zandterrassen. Dit zijn terrassen waar gasten met de ‘voetjes in het zand’ kunnen genieten van hun drankje en bittergarnituur. Meestal zijn het relaxte loungebanken, zitzakken en schommelbanken waar bezoekers heerlijk onderuit gezakt kunnen genieten van de zon.
© OZ
Als de kinderen blij zijn...
Ook wordt er in de toekomst door de paviljoens meer aandacht besteed aan speeltoestellen voor kinderen. Onder het mom van ‘als de kids happy zijn, zijn papa en mama dat ook’ een zeer logische gedachte. Er is immers weinig horeca waar je gerust met je kleine kinderen heen kan, waar speelruimte is en goed zicht kan worden gehouden.

'De beste nieuwe strandtent'

Zoals bij 'strandrestaurant' de Dam in Vrouwenpolder. Het paviljoen werd dit jaar tot beste nieuwkomer verkozen door 'Strand Nederland'. Eigenaar Robin de Visser won de strijd om te mogen bouwen van de gemeente Veere door in te zetten op duurzaamheid (zonnepanelen, bewuste houtkeuze, en hergebruik) en door De Dam multifunctioneel te maken met een surfshop en surfschool.