Zeeuws Elftal lijdt kleine nederlaag tegen FC Dordrecht (video)

Zeeuws Elftal lijdt kleine nederlaag tegen FC Dordrecht (video)
Zeeuws Elftal lijdt kleine nederlaag tegen FC Dordrecht (video) © OZ
Samenvatting Zeeuws Elftal FC Dordrecht

Fraaie goal

ZIERIKZEE - Omdat de spelers van Hoek en VC Vlissingen niet in de selectie zaten (zij moesten met hun club een oefenwedstrijd spelen, red.) stond er een erg jong Zeeuws Elftal. Trainer Nick Corré, die de honneurs waarnam voor de afwezige Dolf Roks, zag dat FC Dordrecht, via Anthony Berenstein, binnen vijf minuten al de paal raakte. Daarna volgden een aantal goede reddingen van doelman Joshua van Dolder, op schoten van opnieuw Berenstein en Ricky van Haaren. Het enige wat het Zeeuws Elftal daar tegenover zette was een schotje van Tom Blomaard. Vijf minuten voor de pauze schoot ex-Feyenoorder Van Haaren de bal erg fraai in de rechterkruising en zijn ploeg op voorsprong.
goal-Ricky-van-Haaren-ZNO160723OQ

Ernstige blessure

Na de rust kwamen er negen nieuwe jongens in bij het Zeeuws Elftal, ook zij konden de nul niet houden tegen de profs van FC Dordrecht. Na een kwartier spelen werd balverlies van Daniel Wissel afgestraft door Everon Pisas. Via Steve Schalkwijk kregen de Zeeuwen twee grote kansen op een doelpunt, maar de FC Dordrecht-doelman Tim Coremans hield zijn doel schoon. Het oefenduel kreeg wel nog een vervelend staartje toen Alvin Daniels in de voorlaatste minuut een harde tackle inzette op Blomaard die daar ernstig bij geblesseerd raakte aan zijn enkel. Scheidsrechter Cor Bos gaf een gele kaart. Een aantal spelers van het Zeeuws Elftal vond dat een te lage straf en protesteerde. Daarop besloot arbiter Bos de wedstrijd meteen af te fluiten.

'Ik was het niet eens met de scheidsrechter'

In de tweede helft was Joost de Kubber aanvoerder van het Zeeuws Elftal. Hij stond dichtbij de harde tackle en was één van de spelers die het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter om slechts geel te geven. "Als mijn teamgenoot zo wordt geraakt, dan zeg ik er gewoon wat van."
Reactie-Joost-de-Kubber-ZNO160723ZW

'We hadden er acht moeten maken vandaag'

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer vond het een goede beslissing van de scheidsrechter om meteen af te fluiten. "Anders krijg je een boel commotie en het was nog maar één minuut spelen. Goede beslissing." De trainer was ook tevreden over het spel van zijn ploeg, maar vond toch dat zijn team meer had moeten scoren. "We hadden er acht moeten maken vandaag."
Reactie-Gerard-de-Nooijer-ZNO160723ID