Beachvolleyballer Boehlé pakt de draad weer op

Dirk Boehle
Dirk Boehle © OZ

Best goed gedaan

SCHEVENINGEN - Het duo ging met 2-0 onderuit tegen Keemink en Vismans. De setstanden waren 21-19 en 22-20. "We balen ervan hoor, dat we nu al zijn uitgeschakeld", zo begint Boehlé zijn verhaal. "Maar gezien de omstandigheden hebben we het best goed gedaan."

Laatste moment

Boehlé verbleef de afgelopen maanden in het buitenland om daar zo optimaal mogelijk te kunnen trainen. "Ik ben net een week terug in Nederland. Op het laatste moment heb ik besloten om mee te doen. Joris wilde dat wel met mij doen als gelegenheidspartner. We hebben nog twee keer kunnen trainen."

Geen wedstrijdritme

Boehlé en Marcelis verloren nipt van Vismans en Keemink, de verliezend finalisten van 2015. "We stonden nog zelfs voor, maar we misten natuurlijk wel wedstrijdritme en automatismen." Boehlé en Marcelis hadden van de organisatie een wildcard gekregen en bereikten via de kwalificaties het hoofdtoernooi.

Titelverdediger

Boehlé (23) was de titelverdediger in Scheveningen. In 2015 won hij samen met Steven van de V. het toernooi. Het duo ging daarna uit elkaar omdat Van de V. veroordeeld werd voor een zedenzaak in Engeland. Daardoor lag de sportieve carriere van Boehlé ook lange tijd stil.
Tom van Steenis
Tom van Steenis © Orange Pictures
Foto: Orange Pictures
Nieuwe partner
Boehlé gaat het seizoen afmaken met een andere partner. Samen met Tom van Steenis (foto, Jong Oranje) gaat Boehlé internationale toernooien spelen in Oostenrijk, Slovenië en Frankrijk. "Na het seizoen gaan we evalueren", zegt Boehlé, die in de toekomst ook nog toernooien in de Verenigde Staten wil spelen met Nemanja Komar