Tweede Europese dressuurtitel voor Nieuwenhuis

Jeanine Nieuwenhuis
Jeanine Nieuwenhuis © Omroep Zeeland

Ruime voorsprong

Nieuwenhuis haalde met TC Athene een score van 81,000. Ze bleef de concurrentie ruim voor. Op de tweede plaats eindigde Leonie Richter uit Duitsland met Babylon 26 met een score van 78,675. 

Groot succes

Het Europees kampioenschap is voor Nieuwenhuis een groot succes geworden. Het begon donderdag al met een zilveren medaille in de landenwedstrijd. Zaterdag won ze ook al goud in de individuele proef.

AUDIO: "Echt bizar goed gegaan allemaal"

ITEM Young Riders Kur

Olympische Spelen

Nieuwenhuis (21) is al enkele jaren een talentvolle amazone. Ze was al eens de jongste Nederlandse deelneemster in de Grand Prix. In de toekomst hoopt Nieuwenhuis de stap naar de top te maken. "Daar werk ik hard aan." Het liefst wil ze ooit deelnemen aan de Olympische Spelen.

Stal Hexagon

Nieuwenhuis traint in Oud-Beijerland bij de Stal van Tim Coomans. "Ik heb een hele goede opleiding gehad bij Stal Hexagon in Schore. Nu zit ik bij Tim Coomans en dat gaat heel goed. Hij is ook eigenaar van Athene."

Jasmien de Koeyer

Jasmien de Koeyer uit Sint-Jansteen kwalificeerde zich niet voor de Kür op muziek tijdens het EK in Spanje., maar won donderdag ook zilver met Nederland in de landenwedstrijd.