Zeeland wordt wakker: Asbest, nier en toeristenbelasting

Zeeland wordt wakker: Asbest, nier en toeristenbelasting
Zeeland wordt wakker: Asbest, nier en toeristenbelasting © OZ
© Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Asbest
Vanavond is er een informatiebijeenkomst voor direct omwonenden van de brand aan de Gildeweg in Vlissingen. Bij die brand is asbest vrijgekomen. De brand in de loods ontstond zaterdagochtend. Diezelfde avond nog werd de omgeving van de afgebrande loods 'schoon' verklaard door de gemeente Vlissingen.
© Nier voor Jeroen
Nieuwe nier
Een nieuwe nier kost de 29-jarige Jeroen van Setten uit 's Gravenpolder 180.000 euro. Dat kost de speciale behandeling die hij nodig heeft om een transplantatie te krijgen. Van Setten heeft zijn hele leven al nierproblemen gehad. Alleen wordt die behandeling niet door de zorgverzekeraar vergoed. Familie en vrienden hebben dat geld nu met een eigen stichting al bijna ingezameld.
BUL Nier voor Jeroen
© OZ
Toeristenbelasting
De toeristen in onze provincie waren vorig jaar goed voor bijna 16 miljoen euro aan toeristenbelasting. Schouwen-Duiveland haalde het meeste geld op, bijna 5 miljoen euro. Duidelijk is dat niet al het geld wordt gebruikt voor de toeristen. Vakantiegangers zijn ook een melkkoe om de begroting sluitend te krijgen. 
Wethouder Wout van den Berg van de gemeente Schouwen-Duiveland: 
BUL Toeristenbelasting 1
© OZ

Gevaarlijk oversteken

Inwoners van Scharendijke willen een veilige oversteekplaats naar de nieuwe supermarkt aan de Boutlaan. Dorpsbewoner André van Dongen is een handtekeningenactie is gestart voor de aanleg van een zebrapad. Die petitie wordt 20 augustus aangeboden aan het gemeentebestuur van Schouwen-Duiveland. Volgens Van Dongen wordt er namelijk veel te hard gereden op de dertig-kilometer-weg.
BUL Supermarkt oversteek

Weer

Vanochtend is het tamelijk bewolkt en lokaal valt een buitje. In de middag breekt de zon goed door en is het droog. Er waait een matige zuidwestenwind en het wordt 23 tot 24 graden.