'De man die ons succes gaat bezorgen: Roy Hendriksen!' (video)

'De man die ons succes gaat bezorgen: Roy Hendriksen!' (video)
'De man die ons succes gaat bezorgen: Roy Hendriksen!' (video) © OZ
Roy-Hendriksen-ZNO160724CN

Presentatie

HELMOND - Met die woorden werd de uit Middelburg afkomstige trainer gepresenteerd op de Open Dag van Helmond Sport. Het is zijn eerste klus als hoofdcoach in het betaalde voetbal.

Oud-speler

Op de vraag waarom Hendriksen voor Helmond Sport heeft gekozen reageert de trainer nuchter. 'Het is de eerste club die mijn een kans gaf, dus vandaar.'' Maar de keuze is niet helemaal onlogisch. Tussen 2002 en 2005 speelde Hendriksen bijna 130 duels in het shirt van de eerste divisionist. ''En ik denk dat hier wel iets te bewerkstelligen valt''.
Geen excuses
Helmond Sport eindigde vorig seizoen op de elfde plaats in de Jupiler League. Voor Hendriksen is er dit jaar maar één doelstelling waar alles voor moet wijken. ''We willen de play-offs halen. Daar mogen achteraf geen excuses voor zijn.'' Eerder was de 47-jarige Zeeuw assistent-trainer bij NEC, RKC en het Engelse Brentford.
Twee Zeeuwse trainers
Roy Hendriksen is niet de enige Zeeuw met een Jupiler Legaue club onder zijn hoede. Ook de uit Oost-Souburg afkomstige Gérard de Nooijer debuteert als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Hij is met FC Dordrecht begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Zangkwaliteiten
Bij Brentford werd Hendriksen samen met Marinus Dijkhuizen na een slechte start ontslagen. Bij hun kennismaking met de spelers had het duo nog indruk gemaakt met een zelf gezongen cover van 'We got the whole world in our hands'. In Helmond heeft Hendriksen bij zijn presentatie dit jaar zijn stembanden gespaard. ''Hier hebben ze andere tradities, de focus ligt op het voetballen.'' 

Hendriksen zingt een liedje bij Brentford