De Hobbyisten introduceren nieuw geluid met 'Buurtthug'

De Hobbyisten introduceren nieuw geluid met 'Buurtthug'
De Hobbyisten introduceren nieuw geluid met 'Buurtthug' © De Hobbyisten

De Hobbyisten - Buurtthug (c) Martijn Fincke

Volksbuurt

OOST-SOUBURG - Kevin en Hugo zijn allebei opgegroeid in een volksbuurt in Vlissingen. In de videoclip nemen ze de kijker terug naar die tijd. Kevin: "De clip hebben we opgenomen in Paauwenburg. Het is allemaal met een knipoog. Iedereen heeft wel iets van een kwajongen in zich, dus iedereen kan zich ermee identificeren."

Trechteren

Buurtthug is als single gekozen uit 20 nieuwe nummers. Kevin: "Er ligt nog heel wat op de plank. We kunnen een album uitbrengen, maar we willen niet alles in één keer doen." Met het nieuwe electronischer geluid ontwikkelt de band een eigen stijl. Hugo: "Vroeger speelden we van salsa tot reggea en live werkt dat wel. Nu 'trechteren' we meer naar één genre toe." 
ITEM De Hobbyisten

Doorbraak

Sinds 2013 werken de bandleden serieus aan een landelijke doorbraak. Ze tekenden een platencontract bij HKM Vlaanderen.  In hun stad Vlissingen presenteerden ze hun debuutalbum Ambitie tijdens het Bevrijdingsfestival 2014. Vorig jaar deed de band van zich spreken met een Zeeuwstalige versie van Parijs van Kenny B. In december maakten ze het themalied voor de Serious Request Domburg.
De Hobbyisten - Buurtthug
De Hobbyisten - Buurtthug © De Hobbyisten / Martijn Fincke