Westerscheldetunnel dicht richting Zuid-Beveland vanwege rommel

De Westerscheldetunnel van Terneuzen naar Zuid-Beveland was aan het einde van de middag volledig afgesloten vanwege rommel op de weg. Het gaat om afgevallen lading van een vrachtwagen die vuilnis vervoerde.

Verspreid over twee rijstroken lag er huisvuil op het wegdek, over een lengte van tweehonderd meter. Daar zat ook glas tussen. Omdat de rommel eerst moest worden opgeruimd, was de Oostbuis meer dan een uur volledig afgesloten voor verkeer.

Westerscheldetunnel ligt vol met rommel (foto: Omroep Zeeland)Westerscheldetunnel ligt vol met rommel (foto: Omroep Zeeland)

Rijstrook vrijgegeven

Rond 17.50 uur werd één rijstrook vrijgegeven. Inmiddels stond er voor de tunnel al wel een lange file. Om de file sneller op te laten lossen werd de tunnel even tolvrij gemaakt in die richting. Ook wordt het verkeer door de Sluiskiltunnel richting de Westerscheldetunnel gedoseerd doorgelaten tot de file is opgelost. Rond 20.45 uur werd de Oostbuis weer even afgesloten om de opruimers in de tunnel te laten. Een klein uur later werd de tunnel weer helemaal vrijgegeven voor verkeer.

Meer over dit onderwerp:
Westerscheldetunnel afgesloten Oostbuis rommel
Deel dit artikel:

Reageren