Zeeland wordt wakker: communicatie brand, drugs, strandafval en fietsvierdaagse

Zeeland wordt wakker: communicatie brand, drugs, strandafval en fietsvierdaagse
Zeeland wordt wakker: communicatie brand, drugs, strandafval en fietsvierdaagse © OZ
© OZ
ITEM bijeenkomst brand gildeweg

Communicatie brand

OOST-SOUBURG - De communicatie van de gemeente en Veiligheidsregio Zeeland tijdens de grote brand in Vlissingen dit weekend was ondermaats. Dat is de conclusie van de informatiebijeenkomst voor direct betrokkenen over de brand aan de Gildeweg.
© OZ

Testlab drugs

Indigo, de Zeeuwse organisatie voor verslavingszorg vindt dat Zeeland een eigen laboratorium moet krijgen waar drugs kunnen worden getest op samenstelling. Het gaat dan vooral om XTC, speed en cocaïne. In alle provincies zijn er van die testplekken, maar Zeeland zit zonder, daardoor ontbreekt kennis over wat er op de markt wordt gebracht.
Strandafval
Strandafval © OZ

Strandschoonmaak

De 375 stuks afval die gemiddeld op 100 meter strand liggen, worden vanaf 1 augustus aangepakt. In Cadzand wordt dan het startsein gegeven voor de schoonmaak van de hele Nederlandse Noordzeekust. Vrijwilligers van Stichting Noordzee willen de klus binnen 14 dagen klaren.

Lees verder:

- Alle stranden worden schoongemaakt
Fietsvierdaagse
Fietsvierdaagse © OZ

Op de fiets

Vanuit Goes gaan tot en met vrijdag iedere dag honderden fietsers op pad voor de 28e Zeeuwse Rijwiel- en Toervierdaagse. De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 25, 40 en 60 kilometer. Vorig jaar schreven 1138 mensen zich in om een of meer dagen mee te trappen.
Weer
Na het optrekken van de lokale grijzigheid zijn er vandaag flinke perioden met zon en het blijft droog. Er waait een zwakke tot matige westenwind en het wordt 21 tot 23 graden.