De 180.000 euro voor behandeling Jeroen is al binnen

De 180.000 euro voor behandeling Jeroen is al binnen
De 180.000 euro voor behandeling Jeroen is al binnen © OZ
© OZ
'S-GRAVENPOLDER - Niet vergoed
De behandeling kost 180.000 euro en wordt door de verzekering niet vergoed. "De transplantatie zelf wel, maar die behandeling dus niet." Vrienden en familie besloten daarom een stichting op te richten en het geld voor hem in te zamelen. "We hadden nooit gedacht dat we zo snel het volledige bedrag binnen zouden hebben. Fantastisch!", vertelt Nienke Baaij, één van de initiatiefnemers. 

Acties

Er werd een site gemaakt waarop mensen geld konden doneren, maar er ontstonden ook verschillende acties. Van een fietstocht tot een zomerfair dit weekend. "De opbrengst van alle kraampjes zou volledig ten goede komen voor mijn behandeling. Dat was bijna 17.000 euro en daarmee is het geld in één klap binnen. Echt zo fijn!", vertelt Jeroen van Setten. 

Nierproblemen

Hij heeft al zijn hele leven last van nierproblemen. "Ik heb al drie transplantaties achter de rug, maar de nieren stootten allemaal na een tijdje af. Nu dialyseer ik drie keer per week in het ziekenhuis. De enige manier om een nieuwe transplantatie te ondergaan is als ik een speciale behandeling krijg. Die filtert antistoffen uit mijn bloed en is het wel weer mogelijk een donornier te krijgen."