Mannenkoor sluit zich drie dagen op in kerk (video)

Mannenkoor sluit zich drie dagen op in kerk (video)
Mannenkoor sluit zich drie dagen op in kerk (video) © OZ
Zangretraite

Geweldige akoestiek

SLUISKIL - De Sint Antonius van Paduakerk in Sluiskil staat sinds 2013 leeg, maar wie goed luistert hoort klanken uit het gebouw komen. De kerk is in eigendom van een particulier. "Hier is een geweldige akoestiek, we wisten dat de kerk leegstond, en dus hebben we de eigenaar benaderd. We hebben geen behoefte aan comfort, want er moet gewerkt worden. Dit is een super-locatie", zegt secretaris Johan Robesin van Corrente.
Broodtrommels mee
De koorleden hebben zelf stoelen, thermosflessen en broodtrommels meegenomen. "Het lijkt een beetje op kamperen, maar het is goed voor de sfeer en ons repertoire", zegt een van hen.

Kerst met 30 graden
Terwijl het buiten meer dan 30 graden warm is, klinken hier kerstliedjes. Dirigent Pascal Lestaeghe is streng voor de vijftien koorleden. "Dat moet ook, want het moet beter. Maar de heren doen erg hun best", zegt de musicus uit Gent.

Inhaalslag voor meer nummers

Corrente werd in oktober vorig jaar opgericht en heeft al verschillende optredens achter de rug. Er komen steeds meer aanvragen voor optredens binnen, dus moeten er meer nummers ingestudeerd worden. Drie dagen intensief samen zingen kan een inhaalslag bewerkstelligen, zo is de gedachte.
© OZ

Zingen dan een drankje

De mannen zingen tot iets na vieren, daarna pakken ze een drankje in het tegenover gelegen hotel van de eigenaar van de kerk. Vrijdag 26 augustus is de laatste dag van de retraite: en wie wil horen hoe goed de nummers er dan in zitten bij de heren is vanaf 13.30 uur welkom in de kerk. Lekker koel ook.