Bereikbaarheid strand weer een beetje beter

Bereikbaarheid strand weer een beetje beter
Bereikbaarheid strand weer een beetje beter © OZ
Een van de nieuwe mini-zendmasten op het strand bij Domburg
Een van de nieuwe mini-zendmasten op het strand bij Domburg © OZ

In gesprek

DOMBURG - Dagelijks provinciebestuurder Jo-Annes de Bat zegt nog in gesprek te zijn met andere aanbieders van mobiele telefonie. Hij hoopt dat die nu ook snel verbeteringen zullen doorvoeren.
Presentatie bereikbaarheid

België

Vooral in de zomerperiode wanneer het druk is op de stranden is de mobiele bereikbaarheid in Zeeland een probleem. Telefoons schakelen soms over op Belgische netwerken of hebben helemaal geen bereik. Gevolg is dat het soms zelfs niet mogelijk is om vanaf het strand 112 te bellen. 

Te hoge duinen

Volgens een woordvoerder van Vodafone zijn het vooral de hoge en brede Walcherse duinen die verbindingsproblemen veroorzaken. De provider heeft daarom honderd mini-zendmasten bevestigd aan strandpaviljoens. Die masten geven het signaal door aan elkaar en op plekken waar de duinen lager zijn en er een grote zendmast in de buurt staat, steekt het signaal dan over. 

112 bereikbaar

In geval van nood zijn de nieuwe masten ook goed nieuws voor klanten van andere providers. Een telefoontje naar 112 gaat namelijk altijd via de beste dichtstbijzijnde mast, ongeacht welke provider je hebt. 

— Jo-Annes de Bat (@JoAnnesdeBat)
">