'Strand Domburg bijna duurste van Nederland'

'Strand Domburg bijna duurste van Nederland'
'Strand Domburg bijna duurste van Nederland' © Omroep Zeeland
Strand Domburg
Strand Domburg © OZ

Dubbeltje

DOMBURG - Reisondernemer TravelBird vergeleek de stranden van 250 vakantiebestemmingen op basis van een vast pakket uitgaven voor één persoon. Domburg staat wereldwijd op de 67e plaats, kort achter Ameland dat een slechts een dubbeltje duurder is. Het enige andere Zeeuwse strand op de lijst is Renesse, wereldwijd nummer 105. 

Zonnebrandcrème

Voor een flacon zonnebrandcrème van 100 ml (factor 30) betaal je in Domburg 8,35 euro. En het standaard-ijsje kost er 2,50 euro. Opvallend is de positie van de Zeeuwse buurman Knokke, met de naam van een chique miljonairsbadplaats, maar wel veel goedkoper: 25,45 euro in totaal.

Grafiek duurste stranden

Flaconnetje

Op La Plage de Maui op het eiland Tahiti heb je het als strandbezoeker moeilijker dan in Zeeland. Volgens de strandindex van TravelBird is dit het duurste strand ter wereld, waar je voor een enkel flaconnetje zonnebrandcrème al 19,19 euro moet neertellen. De andere prijzen zijn eveneens gepeperd. Je dagje op het strand kost hier in totaal 53,52 euro.
LachenDaar kunnen ze op het strand van Hoi An ('Cua Dai Beach') in Vietnam alleen maar om lachen: badgasten betalen daar 1,78 euro voor dezelfde hoeveelheid zonnebrandcrème . Met 12,00 euro in totaal is tegelijk het goedkoopste strand uit het wereldwijde onderzoek.