LIVE: Volg Rescue in Vlissingen

LIVE: Volg Rescue in Vlissingen
LIVE: Volg Rescue in Vlissingen © Omroep Zeeland
VLISSINGEN - Volg Rescue LIVE bij Omroep Zeeland
Omroep Zeeland volgt de tiende editie van Rescue op de voet. Live van 12.00 tot 19.00 uur via internet en radio en met een uitgebreide samenvatting om 17.10 uur op televisie. 

Live: Rescue Vlissingen 2016

Liveblog
Volg ook de liveblog met foto's en video's:
Demo Dutch Rush
Frank van Houten is de piloot van de Sukhoi 26MX, een vliegtuig waarvan hij zelf zegt: de Ducati onder de Aerobatic vliegtuigen.  In tegenstelling tot de normale zes cylinder boxermotor die gebruikt wordt in de meeste andere aerobatic vliegtuigen, heeft de Sukhoi een negen cylinder motor van 430PK. Deze motor in combinatie met een enorme propeller zorgen voor een zeer bijzonder geluid.  Bovendien heeft het vliegtuig een bijzondere rookgenerator waardoor er letters geschreven kunnen worden in de lucht. Het stuntvliegen, waar deze demonstratie onder valt, vraagt veel van de piloot: het is een mix tussen formule-1 rijden, ballet, golf en surfen. 
Dutch Rush

Demo MIRG

Een demonstratie van een brandbestrijding op zee door de Maritime Incident Response Group (MIRG) van de Veiligheidsregio Zeeland. De teams bestaan uit een gespecialiseerde groep van brandweermensen die zijn opgeleid, getraind en uitgerust om incidenten aan boord van schepen te bestrijden. 
MIRG