Geen vakantiebaantje maar een eigen bedrijf

© oz

Drone

TERNEUZEN - De vijftienjarige Sem van Elsen heeft een bedrijf opgericht voor luchtfotografie. Hij maakt foto's en video's met zijn drone. "Het is heel leerzaam', vertelt hij. Of hij veel gaat verdienen deze zomer weet hij niet. "Ik hoop op tenminste één klant per week, dan ben ik uit de kosten."
Zomerondernemer
Twintig jongeren zijn geselecteerd en doen deze zomer mee met ZomerOndernemer Zeeland. In een driedaagse cursus leren zij de eerste beginselen van het ondernemerschap. Zij krijgen les in marketing, bankieren, netwerken, btw-aangifte en boekhouden. Ervaren ondernemers geven advies gedurende de zomervakantie. Zij krijgen een startkapitaal van 150 euro. 
© oz

Computerhulp

De jongens van Apropc bieden computerhulp voor met name ouderen. "Wij vinden dat technologie toegankelijk moet zijn voor iedereen".
© oz
Springtouwfitness
Jump It is het nieuwe bedrijf van Megan Simpelaar, Selena Bregonje en Bente Deveneijs. Ze verkopen springtouwen en bieden via hun website advies en fitnessoefeningen. "Dit is echt iets anders dan alleen maar in de schoolbanken zitten", zegt Megan, "Je gaat nu echt in de praktijk je onderneming starten." 
zomerondernemer online 1
Succes
Het project ZomerOndernemer is wegens succes verlengd. Vorig jaar deden er 13 jongeren mee. Dit jaar wordt het voor de tweede keer georganiseerd. 

Alle bedrijven op een rijtje