'Project X-feest in Oud-Vossemeer op het nippertje voorkomen'

'Project X-feest in Oud-Vossemeer op het nippertje voorkomen'
'Project X-feest in Oud-Vossemeer op het nippertje voorkomen' © Omroep Zeeland

OUD-VOSSEMEER - — Omroep Zeeland (@omroepzeeland)
">
Onrust en verstoring
Zijn uitnodiging op Instagram voor het feest aan de Duivekeetseweg kreeg in korte tijd 3500 likes en 524 reacties. Die reacties waren voor de jongen aanleiding om de wijkagent in te schakelen. In overleg met de gemeente Tholen is de politie aan de slag gegaan om 'onrust en verstoring van de openbare orde' in Oud-Vossemeer te voorkomen. 
Tientallen bezoekers
Op woensdagavond waren op verschillende toegangswegen naar het dorp agenten aanwezig. Ongeveer honderd personen kwamen daadwerkelijk naar Oud-Vossemeer voor het 'feest'. Zij zijn allemaal naar huis gestuurd. De avond is volgens de politie verder rustig verlopen. 

Kratten bier op de bagagedrager

Bewoners van de Duivekeetseweg zagen woensdagavond tientallen jongeren richting het feest gaan. "Met kratten bier op de bagagedrager," zo laat een omwonende weten. Bewoners hebben maandag de politie ook van het op handen zijnde feest ingelicht. Volgens hen zijn de ouders van de 16-jarige jongen op dit moment met vakantie.   

— Eendrachtbode (@eendrachtbode)
">
Haren liep uit de hand
Volgens een woordvoerder van de gemeente Tholen heeft de politie een 'tweede Haren' voorkomen. Daarmee verwijst de gemeente naar het Project X op 21 september 2012 in het Groningse dorp Haren. Het begon met een uitnodiging voor een verjaardagsfeest van een meisje op Facebook, maar mondde uit in een bijeenkomst van duizenden jongeren en rellen. De naam Project X is een verwijzing naar een film uit 2012. In deze film organiseren drie jongeren een groot feest. 

Feestje in Kapelle

In 2014 moest de politie in Kapelle ingrijpen bij een feestje dat na een bericht op sociale media 125 feestgangers in de straat bracht.