Oproep gemeente: Visserijfeesten Breskens eerder stil

BRESKENS - Niet meer gedoogd
Onder de ondernemers is onrust ontstaan over de brief. Een ondernemer die anoniem wil blijven is bang voor boetes. De Visserijfeesten zijn volgend weekend. Volgens een ondernemer die anoniem wil blijven werd harde muziek in het verleden gedoogd. "Maar dit jaar dus niet", aldus de ondernemer. In het dorp gonst het van de geruchten dat de gemeente streng gaat controleren tijdens de feesten.
Geen verplichte eindtijd
Volgens de gemeente is er geen sprake van een verplichte eindtijd. "Het is een oproep om rekening te houden met de omgeving", laat een woordvoerder van de gemeente Sluis weten. Van een eindtijd in de verleende vergunning is geen sprake, laat de gemeente weten.

— Jan Vogel (@VogelJan)
">
Ongelukkig geformuleerd
De woordvoerder is het erover eens dat de brief die de ondernemers hebben gekregen 'ongelukkig is geformuleerd'. In de zin schrijft de gemeente dat de muziek na 02.00 terug moet worden gebracht tot de 'voor de inrichting geldende norm'. Maar dat is volgens de gemeente Sluis een oproep aan de ondernemers om ook rekening te houden met de mensen die niet feesten. 
Visserijfeesten Breskens
Visserijfeesten Breskens © Omroep Zeeland

Wraak voor AZC

Onder de ondernemers in het dorp leeft het gevoel dat de burgemeester wraak wil nemen vanwege het felle verzet tegen de komst van een asielzoekerscentrum in de gemeente. "Het voelt een beetje als vergelding", verzucht de ondernemer.