FOX Sports mogelijk op zwart bij Delta

FOX Sports mogelijk op zwart bij Delta
FOX Sports mogelijk op zwart bij Delta © Fox Sports
© Omroep Zeeland
MIDDELBURG - FOX Sports
Voetballiefhebbers betalen bij Delta 17,95 euro om live eredivisie wedstrijden te kunnen kijken. 6 tot 7 procent van de abonnees maakt daar gebruik van. Fox Sports wil nu dat Delta het belangrijkste voetbalkanaal van Fox opneemt in het basispakket. Daarmee zouden de kosten van het basispakket voor alle abonnee's met zo'n 2 euro per maand omhoog gaan. 
Voetbalhaters
Delta wil hier niet aan beginnen omdat dan mensen die niet van voetbal houden, toch die 2 euro extra voor het basispakket moeten betalen. In een reactie op de website laat Delta weten zich te beraden op deze kwestie. Delta vindt het oneerlijk omdat bijvoorbeeld Ziggo eerder een overeenkomst kon sluiten voor vier jaar. Dat verslechtert de concurrentiepositie van Delta.
Tegemoetkoming
De rechter oordeelde vrijdag dat Fox Sports die nieuwe eisen aan het contract mag stellen omdat het huidige is afgelopen. De kans bestaat nu dat FOX Sports vanaf 31 juli op zwart gaat, Delta laat weten dat klanten die hierop geabonneerd zijn dan een tegemoetkoming kunnen verwachten.