'Wekenlang werk aan de hagel'

'Wekenlang werk aan de hagel'
'Wekenlang werk aan de hagel' © Paul Begijn
Hagelschade
Hagelschade © Bram Beenen

Doorwerken

GOES - Het gaat vooral om schades aan woonhuizen, inboedel, auto en caravan. In totaal zijn zo'n 4300 schades binnengekomen met een totaalbedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro. "Dat betekende voor het personeel flink doorwerken", zegt Schroevers. "Van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds en in de weekends". Maar nu is het grootste deel van het werk afgerond voor de verzekeraar. "Het wachten is nu op de reparaties door schadeherstelbedrijven".

Klimaatverandering

"Wanneer huizen hagelschade hebben, dan wordt dat vergoed, maar dat ligt nog steeds anders bij boerenbedrijven", zegt de directeur. "Daarom zijn we met landbouworganisatie ZLTO en het Verbond van Verzekeraars in overleg over hoe dat anders moet en kan". Schroevers bevestigt dat door klimaatverandering de noodzaak groter wordt om schade bij boeren door noodweer opnieuw te bestuderen. "Dan kijken we onder meer naar materialen die bijvoorbeeld beter bestand zijn tegen hagel".

Brabant

Overigens heeft de verzekeraar nog steeds het grootste aantal verzekerden in Zeeland. "Maar ook in Brabant krijgen we voet aan de grond. Het gaat om een marktaandeel tussen de tien en vijftien procent.

— Bram Beenen (@BeenenMedia)
">