Zeeland wordt wakker: Vuurwerk, mosselen en wielrennen

Zeeland wordt wakker: Vuurwerk, mosselen en wielrennen
Zeeland wordt wakker: Vuurwerk, mosselen en wielrennen © OZ
Vuurwerk
Vuurwerk © OZ

Enorme hoeveelheid vuurwerk

OOST-SOUBURG - In een woning aan de Koestraat in Axel zijn honderden kilo's illegaal vuurwerk en los kruit gevonden. De zeer grote hoeveelheid, bestemd voor de verkoop, lag onbeschermd opgeslagen. Volgens de politie een levensgevaarlijke situatie. De handelaar die het pand bewoonde en twee van zijn klanten zijn aangehouden.
Aanprijzing mosselen
Aanprijzing mosselen © OZ
De mosselsector haalt opgelucht adem nu de voedsel en waren autoriteit groen licht heeft gegeven voor schelpdieren uit delen van de Oosterschelde. Vorige maand werd in delen van de Oosterschelde een gevaarlijk gif gevonden in de mosselen. Maar de mosselhandel heeft wel een tik gekregen. Bij een vishandel in Vlissingen is bijvoorbeeld, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar de mosselverkoop gehalveerd.
Antwan Tolhoek
Antwan Tolhoek © Roompot Oranje Peloton

Naar World Tour?

Antwan Tolhoek uit Yerseke staat na een goed seizoen in de belangstelling van World Tour-ploeg Lotto-Jumbo. Er wordt al gesproken over een overgang van het wielertalent van Roompot, al houdt Tolhoek zelf nog een slag om de arm.
© OZ

Rechtszaak kerklied

Kerkmusicus Mar van der Veer uit Zierikzee is verbaasd en verontwaardigd dat een collega componist een rechtszaak heeft aangespannen tegen een kerk. De protestantse gemeente van Bilthoven zou zonder te betalen een lied op internet hebben verspreid. De componist eist tweeduizend euro vergoeding. Het lied 'Wij trekken steeds verder' van componist Jan Marten de Vries is met tekst en muziek via internet verspreid. Verspreiding van dergelijke werken is beschermd via het auteursrecht.
Weer
Regen en onweer trekt vanochtend snel de provincie uit. In de loop van de ochtend en vanmiddag klaart het op en zijn er perioden met zon. Het wordt vandaag ongeveer 21 graden.