Aftellen naar Rio: Elisabeth Willeboordse

© Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - BEIJING 2008, ELISABETH WILLEBOORDSE
De geboren Middelburgse beleefde een emotionele dag tijdens de Spelen van 2008. Ze verloor in een vroeg stadium van de Noord-Koreaanse Won en wilde daarna stoppen. Na een goed gesprek met coach Marjolein van Unen ging ze toch weer de mat op voor de herkansingen en won een bronzen medaille. In 2012 kwam ze ook de judomat op, maar haalde ze geen medaille. 

Huldiging Willeboordse 2008

Wat verwacht je van de Nederlandse judoka's tijdens deze Olympische Spelen? |
Ik verwacht meerdere medailles en ik geef Marhinde Verkerk, Kim Polling en Noël van't End de meeste kans op goud! Ik denk dat Henk Grol, Dex Elmont en Anicka van Emden bij de beste vijf zullen eindigen en dan hoop ik natuurlijk op drie keer een medaille! Gevaarlijke outsiders zijn Sanne Verhagen, Frank de Wit en Roy Meyer, alle drie zijn ze in staat om een medaille te pakken, maar nog niet constant genoeg om te spreken van zekere medaille kandidaten. Natuurlijk gun ik alle judoka's goud! Ik weet hoe hard iedereen hiervoor traint en zijn leven er naar richt en dat alleen verdient al goud!
Voor welke andere sporten blijf je wakker tijdens de Spelen?
Ik ben bang dat ik überhaupt niet wakker kan blijven, want ik zal gewoon fulltime moeten werken, daar ik net begonnen ben in mijn functie en ik moet me daarvoor goed kunnen concentreren. Slaapgebrek gaat daar niet bij helpen! Maar ik kijk wel uit naar alle andere sporten. Ik ben sportliefhebber en daarmee kijk ik niet specifiek naar éèn sport, maar vind ik alle sporten waar Nederlanders aan mee doen gaaf om te zien of te volgen.
Hoeveel gouden medailles gaat Nederland halen denk je? En van wie verwacht je vooral veel?
Ik denk dat we veertien (!) gouden medailles gaan winnen. Daphne Schippers twee keer. Verder Sharon van Rouwendaal, Epke Zonderland, Kiki Bertens, Nouchka Fontijn, Peter Mullenberg, Kirsten Wild, Niek Kimman de hockeydames, Ferry Weertman, Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeester. En dan vergeet ik nog de roeiers. Bij het wielrennen gaan we denk ik ook goud winnen! En ja, het judo. Daar denk ik dat er toch ook nog wel een gouden medaille komt uit het rijtje van Noël van 't End, Marhinde Verkerk en Kim Polling. 
Bekijk een overzicht met alle Zeeuwse deelnemers op de Olympische Spelen op onze speciale Tiki Toki pagina. 
Elisabeth Willeboordse
Elisabeth Willeboordse © Omroep Zeeland