Jumpin' De Weel; voor elk wat wils (video)

Jumpin' De Weel; voor elk wat wils (video)
Jumpin' De Weel; voor elk wat wils (video) © Omroep Zeeland
Jumpin-De-Weel-ZNO160730ID
NISSE - Gevarieerd aanbod
Jumpin' De Weel trekt veel altijd publiek naar Nisse. Het aanbod in het programma is gevarieerd. Er zijn spring- en dressuurwedstrijden voor beginners, maar ook de toppers komen aan hun trekken. Daarnaast worden er regelmatig clinics gegevens.
Mooie wedstrijd
Thamar Zweistra uit Schore zette in de Grand Prix (de hoogste dressuurrubriek) de beste Zeeuwse prestatie neer. Met Baldacci werd Zweistra tweede. "Het is hier groot, goed aangekleed. Er komt veel publiek. Het is een mooie wedstrijd." 
Thamar Zweistra
Thamar Zweistra © Omroep Zeeland
Ringervaring
Volgens trainer Leunus van Lieren van Stal Hexagon uit Schore is Jumpin' De Weel een mooi evenement, dichtbij huis. "Jonge paarden kunnen hier ringervaring opdoen in de Grand Prix. Het is fijn dat het hier kan." 
Springwedstrijden tijdens Jumpin' De Weel in Nisse
Springwedstrijden tijdens Jumpin' De Weel in Nisse © Omroep Zeeland
Ambities
Jumpin' De Weel begon in 2001 als tweedaags springconcours, maar is inmiddels uitgegroeid tot een tiendaags evenement. waar diverse onderdelen op het programma staan. Ambities om te groter te worden zijn er niet. "Je kan ook kapot groeien", zegt organisator Kees Willeboer. "Wel willen wel het aanbod steeds vernieuwen. Als je bij een evenement steeds hetzelfde ziet, dan blijf je weg na de derde keer. Wij willen mensen verrassen met steeds wat nieuws."
Jumpin' De Weel duurt tot en met volgende week zondag. Op de site van de organiserende vereniging De Weelruiters kun je het programma bekijken.