Honderden kilo's vuurwerk en drie aanhoudingen in woonwijk (video)

Honderden kilo's vuurwerk en drie aanhoudingen in woonwijk (video)
Honderden kilo's vuurwerk en drie aanhoudingen in woonwijk (video) © politie Zeeland-West-Brabant
Honderden kilo's vuurwerk

Mortierbommen en lawinepijlen

AXEL - De politie wist vrijdagavond dankzij een tip de verkoop van een partij illegaal vuurwerk op het Hofplein in Axel te voorkomen. De 36-jarige verkoper en twee klanten zagen tot hun verrassing politieagenten voor hun neus die de verkoop van illegale mortierbommen en lawinepijlen verijdelden.

Enorme hoeveelheid vuurwerk

In de woningen van de drie, allen afkomstig uit Axel, is daarna huiszoeking gedaan. Bij de klanten werd niets gevonden, maar bij de verkoper werd de enorme hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Het Centraal Onderzoeksteam Vuurwerk is nog aan het inventariseren hoeveel en wat precies.

Los kruit gevaarlijk

Agenten en de rechter-commissaris vonden de situatie bij de man thuis in elk geval zo gevaarlijk dat ze de Explosieven Opruimingsdienst erbij hebben geroepen. De EOD heeft het losse kruit op een veilige plek in de buurt tot ontploffing gebracht. 

Handel op grote schaal

Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat vanuit Axel op grote schaal handel werd gedreven in illegaal vuurwerk. Het onderzoek is nog in volle gang. De 36-jarige Axelaar zit nog vast. 
Hofplein in Axel
Hofplein in Axel © OZ