'Zeeland heeft met geld gesmeten' (video)

'Zeeland heeft met geld gesmeten' (video)
'Zeeland heeft met geld gesmeten' (video) © OZ
Delta potverteren 3

Vertrekregeling

MIDDELBURG - De vertrekregeling voor provincie-ambtenaren zou een voorbeeld zijn van die geldsmijterij. Volgens Veraart hadden de aandeelhouders hun dividend beter in de Zeeuwse economie kunnen investeren. 
Noodlijdend
Liever nog had Veraart gezien dat er meer geld in Delta zelf was gelaten, zodat het noodlijdende Zeeuwse energiebedrijf nu meer financiële mogelijkheden had gehad.
Delta potverteren 5
Nuttig
Provinciaal fractievoorzitter Kees Bierens van de VVD vindt juist dat de Delta-dividenden goed besteed zijn. "We hebben er bijvoorbeeld wegen mee aangelegd, zoals de Sloeweg naar de Westerscheldetunnel en de N62 van en naar de Westerscheldetunnel."
Exorbitant
De aandeelhouders van Delta hebben ook niet te veel dividend van Delta gekregen. "De helft van de nettowinst is aan de aandeelhouders uitgekeerd. Dat is zeker niet exorbitant, maar marktconform." 
Delta potverteren 4

Pijn

Het verdwijnen van die Delta-dividenden doet pijn, zegt wethouder Hans de Kunder van de gemeente Reimerswaal pijn. Niet alleen vanwege het geld, maar ook vanwege de onzekere toekomst van het bedrijf zelf.