Opnieuw wint een Zeeuws wielertalent een monument

Timo de Jong wint Ronde van Vlaanderen
Timo de Jong wint Ronde van Vlaanderen © Joeri de Coninck

— Ronde Van Vlaanderen (@RondeVlaanderen)
">
Ronde van Vlaanderen
De 17-jarige Timo de Jong reed in de finale van de Ronde van Vlaanderen weg bij de sprintende massa. ''Ik voelde me goed, en ging er vandoor.'' De late demarrage bleek voldoende voor de zege.'' Ongelooflijk. Dit is echt mijn mooiste overwinning tot nu toe. Ik krijg de hele dag door app'jes en belletjes'', aldus de opvolger van Johnny Hoogerland die in 2001 de laatste Zeeuw was die de Ronde van Vlaanderen voor junioren wist te winnen. 
Wielertalent 
Timo de Jong rijdt voor het Belgische ARCOG Balen BC. Hij werd daar vorig jaar voor gevraagd. Of het toeval is dat er op korte termijn twee Zeeuwen achter elkaar zo'n belangrijke wedstrijd bij de junioren wint? ''Haha, Jarno Mobach rijdt wel echt een heel goed seizoen. Mijn overwinning kwam wat onverwachter, dit had ik gewoon niet durven dromen!'' 
Timo de Jong Ronde van Vlaanderen
Timo de Jong Ronde van Vlaanderen © OZ

— Jo-Annes de Bat (@JoAnnesdeBat)
">
Mobach en Tolhoek
Als we op de overwinningen moeten afgaan lijkt het dus wel goed te zitten met de toekomst van het Zeeuwse wielrennen. Eerder won ook Jarno Mobach een monument in Parijs-Roubaix. En dan vergeten we nog de belangstelling die er is voor Antwan Tolhoek uit Yerseke. De winnaar van de bergtrui in de Ronde van Zwitserland bleek dit weekend in de belangstelling te staan van Lotto-Jumbo. 
Foto boven: Joeri de Coninck
Foto onder: Gregory van Gansen