Powerwoman Maria trapt 280 kilo weg (video)

Powerwoman Maria trapt 280 kilo weg (video)
Powerwoman Maria trapt 280 kilo weg (video) © OZ
Bodybuilder-Maria-ZNO160902VI

Sixpack

GAPINGE - De 36-jarige sportvrouw sleepte al veel titels binnen. Nu ligt haar focus op het WK Fitness op 11 november in het Poolse Bialystok. Ze komt daar uit in de klasse 'Women's Physique', wat vroeger het lichtgewicht bodybuilding voor vrouwen was. Vooral de vorm van haar armen, borst, bovenbenen en billen is hier belangrijk. En natuurlijk ook haar six-pack. Voorwaarde is dat het totale plaatje ook vrouwelijk blijft. 
Vet op de benen is taboe
Waar een geoefend fitnesser 120 kilo wegtrapt, trapt Maria Carolien 280 kilo omhoog.  In drie verschillende sportscholen traint ze verschillende spiergroepen. Maria traint vooral haar benen. Vrouwen slaan daar vet op en vet op die plek is taboe bij Women's Physique. 

In Amerika houden ze van extreem

Wattel is 1.84 meter lang en daarmee een van de langste actieve bodybuilders in Europa. Behalve fitnesstrainer en voedingsadviseur is ze ook model, voor onder meer ondergoed en bikini-mode. Soms zit ze ook in filmpjes met een licht-erotische uitstraling. "Je bent elke dag veel tijd bezig met trainen, maar daarnaast moet er natuurlijk geld binnenkomen. Dat lukt niet met een baantje als kassamedewerkster bij de supermarkt." Ze heeft fans in Duitsland en Amerika en wordt daar gevraagd voor foto-shoots. "In die landen houden ze van groot en extreem en ik ben met mijn maten een extreme vrouw binnen deze sport". 

Niet geaccepteerd

Waar Duitsers bewonderend naar haar kijken, is dat op straat in Zeeland anders. "Je krijgt blikken en je hoort soms dat gesprekken stil vallen", lacht ze. Dat zou kunnen veranderen als meer meiden en vrouwen deze sport gaan doen, is haar mening.  
Bodybuilder-Maria-mooi-ZNO160906CI

Professional worden

Als ze wint in Polen, dan ziet ze kans om professional te worden. Dan kan ze in Amerika meedoen aan de wedstrijden voor profs. "Amerika is het land waar bodybuilders van de dromen. Daar wil ik wonen en werken."