Zeeland wordt wakker: Overvaller, peukenstrijd en TOP Arnemuiden

Zeeland wordt wakker: Overvaller, peukenstrijd en TOP Arnemuiden
Zeeland wordt wakker: Overvaller, peukenstrijd en TOP Arnemuiden © OZ
© politie.nl
OOST-SOUBURG - Overval pizzeria
De politie heeft SBS6 ingeschakeld voor het oplossen van een overval op een pizzeria in Goes. In Hart van Nederland zijn maandagavond beelden getoond van de overval op Domino's Pizza op 30 mei. Volgens de politie is de dader goed herkenbaar.
Peukenstrijd-strand-ZNO160801GL
Peukenstrijd
Als we de sigarettenverzamelaars op het strand van Domburg moeten geloven, heeft Duitsland een beter voetbalteam dan Nederland. De strandwachten daar bedachten een ludieke oplossing voor de grote hoeveelheid sigaretten die rondslingert op het strand.
TOP Arnemuiden hervat de training
TOP Arnemuiden hervat de training © Omroep Zeeland
TOP Arnemuiden
De korfballers van TOP uit Arnemuiden kunnen hun borst natmaken. Met tegenstanders als PKC uit Papendrecht en TOP uit Sassenheim wacht de ploeg van trainer Arco Goedkoop een loodzwaar seizoen. TOP werd in mei kampioen van de hoofdklasse en mag daardoor dit veldseizoen uitkomen in de Ereklasse, de hoogste nationale competitie.
© KNRM (foto: KNRM

Loods als reddingsboot

Een loodstender heeft maandagavond een motorjacht gered dat gestrand was op de Rede van Vlissingen. De motorboot kreeg midden op de Rede van Vlissingen te kampen met motorstoring, op een druk kruispunt is van zeevaartverkeer. Loodstender Orion was snel ter plaatse en kon het motorjacht wegslepen uit de gevarenzone.

Weer

Het is vandaag bewolkt en er zijn perioden met regen. De wind draait naar zuidwest en trekt aan naar matig tot aan de kust soms krachtig. Het is bovendien vrij koel voor begin augustus. De maximumtemperatuur ligt rond de 19 graden.