De Zeeuwse profvoetballers op een rijtje

Bart Nieuwkoop

Bart Nieuwkoop
Bart Nieuwkoop © OZ
OOST-SOUBURG - De 20-jarige Bart Nieuwkoop is afgelopen seizoen doorgebroken bij Feyenoord. De uit Tholen afkomstige rechtsback maakte op 4 oktober 2015 zijn debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers in het duel tegen de Graafschap. Nieuwkoop begon zijn loopbaan bij Tholense Boys, waarna hij al op jonge leeftijd werd ontdekt door RBC Roosendaal. Na het faillissement in 2011 nam Feyenoord hem over in de jeugdopleiding. 

Rick van Drongelen

Rick van Drongelen
Rick van Drongelen © Orange Pictures
De 17-jarige Rick van Drongelen uit Axel is in het afgelopen seizoen definitief doorgebroken in de hoofdmacht van Sparta Rotterdam. De sterke verdediger maakte op 12 december 2015 zijn officiële debuut voor de Rotterdammers in het 3-1 gewonnen duel tegen FC Volendam. Rick van Drongelen begon zijn carrière bij FC Axel en maakte de overstap naar JVOZ. Sinds 2012 komt de centrale verdediger voor Sparta uit.

Istvan Bakx

Istvan Bakx in actie voor FC Oss
Istvan Bakx in actie voor FC Oss © Orange pictures
De 30-jarige Istvan Bakx uit Vlissingen is ook komend seizoen actief bij FC Oss. Bakx, ook wel bekend als de Google-spits, speelt sinds het seizoen 2014/2015 voor de club uit de Jupiler League. In het afgelopen seizoen kwam de Vlissinger tot 35 duels, waarin hij zes keer het net vond. Met zijn sterke linkerbeen is hij een dragende speler bij de laagvlieger.

Tom Boere

Tom Boere verruilt FC Eindhoven voor FC Oss
Tom Boere verruilt FC Eindhoven voor FC Oss © OZ
De 23-jarige Tom Boere uit Terneuzen speelt komend seizoen samen met Istvan Bakx bij FC Oss. De centrumspits komt over van FC Eindhoven, waar hij het afgelopen seizoen in 19 duels drie keer trefzeker was. Tom Boere begon zijn carrière bij VV Terneuzen.

Augustine Loof

Augustine Loof
Augustine Loof © www.fc-eindhoven.nl
De 20-jarige Augustine Loof uit Koewacht speelt komend seizoen voor FC Eindhoven. De sterke verdediger komt over van PSV, waar hij de laatste twee seizoenen uitkwam voor Jong PSV in de Jupiler League. Voor Jong PSV kwam Loof 48 duels in actie in de Jupiler League, waarin hij twee keer tot scoren kwam. Augustine Loof begon zijn loopbaan bij Koewacht. 

Thomas van den Houten

Thomas van den Houten Telstar
Thomas van den Houten Telstar © OZ
De 25-jarige Thomas van den Houten uit Goes is sinds het afgelopen seizoen actief in het betaald voetbal. De linksbenige verdediger maakte vorig seizoen deel uit van SC Telstar en kan terug kijken op een goed seizoen. Van den Houten kwam in totaal tot 32 duels voor de ploeg uit de Jupiler league. Ook het komend seizoen is hij actief voor de ploeg uit Noord-Holland. Thomas van den Houten begon zijn loopbaan bij Kloetinge.

Bradley de Nooijer

Bradley de Nooijer in actie voor FC Dordrecht
Bradley de Nooijer in actie voor FC Dordrecht © Petra Noordijke
Bradley de Nooijer is ook een talent dat speelde voor de JVOZ. Vanuit de opleidingsclub ging hij naar Sparta Rotterdam. In de zomer van 2015 ging hij spelen voor FC Dordrecht. Toen nog in de A1, maar inmiddels speelt De Nooijer in de eerste selectie, waar zijn vader Gérard de trainer is.

Jeremy de Nooijer

Jeremy de Nooijer
Jeremy de Nooijer © OZ
De 24-jarige Vlissingse middenvelder Jeremy de Nooijer speelt sinds het afgelopen seizoen voor Levski Sofia uit Bulgarije. De Nooijer kende een sterk seizoen en behaalde met Levski Sofia een knappe tweede plaats. In zijn eerste seizoen kwam de dynamische middenvelder 29 keer uit voor Levski Sofia en kwam daarin één keer tot scoren in het duel met stadsgenoot Slavia Sofia. De zoon van Dennis de Nooijer begon zijn loopbaan in de jeugd van RCS.

Pim Bouwman

Pim Bouwman juicht na een treffer in Cyprus
Pim Bouwman juicht na een treffer in Cyprus © Youtube Stil
De 25-jarige Pim Bouwman uit Oost-Souburg heeft de laatste seizoenen vooral in het buitenland gespeeld. Bouwman speelde de afgelopen twee seizoenen voor Enosis Paralimni uit Cyprus. Met die ploeg promoveerde hij in zijn eerste seizoen naar de hoogste afdeling van Cyprus, maar degradeerde het afgelopen seizoen weer. Dit seizoen speelt hij voor Ermis Arradipou, dat wel speelt op het hoogste niveau van Cyprus. Bouwman begon zijn loopbaan bij RCS en maakte in 2001 de overstap naar de jeugdopleiding van NAC Breda.
Deze talenten komen er aan:
- Sven Mbikulu
- Ruben de Jager 
- Daan Klomp
Sven Mbikulu
Sven Mbikulu © OZ
De uit Terneuzen afkomstige Sven Mbikulu staat net als Ruben de Jager onder contract bij FC Twente. In de zomer van 2012 verruilde hij JVOZ voor de Enschedese club. In 2013 zat hij in de selectie van Oranje onder 17 en speelde vorig jaar in de beloften van FC Twente. In het begin van dit seizoen verdiende hij een nieuw contract en trainde hij mee met de hoofdmacht.
Ruben de Jager uit Lewedorp speelt bij FC Twente
Ruben de Jager uit Lewedorp speelt bij FC Twente © OZ
De 19-jarige aanvaller uit Lewedorp begon maandag 20 juni aan de voorbereiding bij FC Twente. De aanvaller speelt al sinds 2012 bij de Tukkers en maakte vorig seizoen onderdeel uit van FC Twente onder 19. In de voorbereiding trainde De Jager al mee met de eerste selectie en scoorde hij ook in oefenduels. Ruben de Jager begon zijn carrière bij Lewedorpse Boys en maakte daarna de overstap naar JVOZ. 
Daan Klomp JVOZ
Daan Klomp JVOZ © OZ
Daan Klomp speelde vijf seizoenen voor de JVOZ. Hij doorliep de D en C-junioren en speelde ook nog een jaar in de B's. In de zomer van 2014 vertrok hij naar NAC Breda. Daar speelde de verdediger eerst in de Onder-19 en vorig jaar deed hij af en toe mee bij de beloften. Dit seizoen trainde hij mee in de selectie en trainer Marinus Dijkhuizen is gecharmeerd van hem.